Odseki

Alpinistični odsek
Velja za enega najštevilčnejših in najbolj delavnih odsekov v Sloveniji. Kot eden redkih združuje člane, ki se ukvarjajo z alpinizmom in športnim plezanjem. Vsako leto organizira alpinistično šolo in šolo športnega plezanja, ki sta dobro obiskani, poleg tega redno vodi treninge športnega plezanja. Prireja alpinistične in športno-plezalne tabore ter skupne ture. Tekmovalno in organizacijsko je zelo uspešen tudi na področju tekmovalnega športnega plezanja. Prireja dobro poznane Plezalne dneve Kranja, zaključno tekmo slovenskega državnega pokala in organizacijsko vodi Zahodno ligo, tekmovanje za osnovnošolce.
Člani se na sedežu našega društva sestajajo vsak četrtek ob 20. uri. V zimskem času, po sestanku, redno prirejajo tudi alpinistična predavanja.

Načelnica: Katarina Legat
Dodatne informacije na: info@aokranj.com ali katarina.legat@aokranj.com
Spletna stran: https://www.aokranj.com

Mladinski odsek
Je eden najbolj dejavnih v Sloveniji. Vključuje preko 200 otrok iz več kranjskih osnovnih šol. Vsako leto organizira deset izletov in dva tabora, poleg tega prireja najrazličnejša predavanja in se že vrsto let uspešno udeležuje planinskega tekmovanja Mladina in gore.
V šolskem letu 2013/2014 je odsek poskusno pričel sodelovati z vrtcem iz Šenčurja in tako planinstvo dodatno približal tudi predšolskim otrokom.

Načelnica: Klavdija Jošt
Dodatne informacije na: mopd.kranj@gmail.com ali klavdija.jost@pdkranj.si

Odsek markacistov
Zelo dejaven odsek, ki skrbi za več kot 90 kilometrov različno zahtevnih planinskih poti. Dejavni so v hribovju, ki se nahaja v okolici Jošta nad Kranjem, v velikem delu Storžiške skupine, na nekaterih poteh nad dolino Kokre in na večini poti nad Ravensko Kočno na Jezerskem.
Nekateri njihovi člani redno sodelujejo tudi v zveznih akcijah Komisije za planinske poti pri Planinski zvezi Slovenije.

Načelnik: Vladimir Huber
Dodatne informacije na: vlado.huber@pdkranj.si

Turno-kolesarski odsek
Turno kolesarstvo je bilo v Planinsko zvezo Slovenije kot samostojna dejavnost vključeno šele pred nekaj leti, zato je kot dejavnost v okolju zaenkrat še slabo sprejeta, njegovo poslanstvo pa nerazumljeno. Naš odsek šteje le okrog 20 članov, vendar kljub temu velja za enega najbolj dejavnih v Sloveniji. Uspešno sodeluje z matično komisijo pri Planinski zvezi Slovenije, redno organizira skupne izlete in vsako leto prireja Seminar tehnike vožnje na Krvavcu.

Načelnik: Mitja Rozman
Dodatne informacije na: nacelnik@tkokranj.si ali mitja.rozman@pdkranj.si
Spletna stran: http://www.tkokranj.si

Vodniški odsek
Vodniški odsek vsako leto pripravi daljši seznam različno zahtevnih izletov zlasti po slovenskih gorah, občasno pa tudi izven slovenskih meja.

Načelnik: Matjaž Sušnik
Dodatne informacije in prijave na izlete na: vodniki.pdkranj@gmail.com ali matjaz.susnik@pdkranj.si.
Plan izletov

Odsek Nejca Zaplotnika za ljudi različnih zmožnosti

Na Planinskem društvu Kranj si že od nekdaj prizadevamo, da bi planinstvo in gorništvo približali vsakomur in vsem. Nekateri gora ne vidijo, nekateri jih ne slišijo, nekateri jih brez naše pomoči ne zmorejo prehoditi, vsi pa jih enako občutimo in nosimo v svojem srcu. Naša želja je, da bi v novem odseku Nejca Zaplotnika sledili sanjam vsem, ki si gore želijo čutiti na svoj, drugačen način.
V odsek Nejca Zaplotnika ste vabljeni vsi – tako tisti, ki bi se radi le podružili, kot tudi tisti, ki bi želeli s svojim znanjem pomagati in sodelovati pri izvedbi aktivnosti.

Načelnik: Darko Đurić
Dodatne informacije na: darko.duric@pdkranj.si

Društvo GRS Kranj
Kranjski planinci in gorski reševalci smo že od začetka močno povezani. Zadnja leta kranjski gorski reševalci zaradi organiziranosti na državni ravni delujejo v okviru samostojnega društva, vendar se s tem tesno sodelovanje z matičnim planinskim društvom ni prekinilo.

Predsednik: Andrej Kecman
Dodatne informacije na: info@grskranj.org
Spletna stran: http://www.grskranj.org