Šola športnega plezanja

Športni plezalci v Kranju so del Alpinističnega odseka. Šola športnega plezanja je organizirana do dvakrat letno, in sicer v spomladanskem in / ali jesenskem roku, odvisno od števila kandidatov.

Šola je primerna za vse, ki ste ste starejši od 16 let in bi radi spoznali osnove športnega plezanja. Skozi zanimiva teoretična predavanja, obiske male in velike umetne stene ter s plezanjem v naravnih plezališčih Slovenije in Istre, se boste naučili varnega in učinkovitega plezanja. Ob koncu pa z uspešno opravljenim izpitom pridobite naziv pripravnik športnega plezanja.

Šola predvidoma traja 7 – 8 tednov, izvedla pa se bo ob minimalni udeležbi 6 tečajnikov. Zajema naslednje:

Teoretične vsebine:

Uvodno predavanje, vozli, oprema, etika in zgodovina, prva pomoč (teoretično in praktično), trening in prehrana. Predavanja bodo potekala ob četrtkih zvečer. Nekatera se bodo izvedla skupaj z alpinistično šolo.

Praktični del:

Plezanje na mali in veliki umetni steni (popoldanske/večerne ure med tednom), plezanje v naravnih plezališčih in dvodnevni plezalni izlet (ob vikendih). Zajete bodo naslednje vsebine: vozli, varovanje, tehnike plezanja, spuščanje po vrvi. Ob koncu sledi še praktični izpit za pripravnika športnega plezanja.

Šola se izvaja pod vodstvom inštruktorjev športnega plezanja. Podroben plan poteka šole bo predstavljen na uvodnem predavanju.

Informacije in prijave: sola.plezanje@aokranj.com