120 let PD Kranj

Planinsko društvo Kranj je v letu 2019 praznovalo častitljivo 120. obletnico svojega delovanja. V okviru tega obeležja je bilo organiziranih več dogodkov.

Na dan, ko je bila uradno ustanovljena Kranjska podružnica Slovenskega planinskega društva (danes PD Kranj), to je 12. julija, so bile v znak obletnice pred Bežkovo vilo v Kranju izobešene zastave in postavljena sta bila dva panoja.

Od 12. julija do 31. avgusta 2019 je bilo v vitrinah v pritličju Mestne knjižnice Kranj na ogled razstava z naslovom »OD PREŠERNOVE KOČE PREKO EVERESTA ZA PRIHODNOST KRANJSKEGA PLANINSTVA«. Z razstavo smo na kratko kronološko predstaviti najpomembnejše mejnike v zgodovini PD Kranj, ki so zaznamovali slovensko planinstvo in ga umestili na svetovni planinski zemljevid. Poleg zgodovinskih fotografij so bili na ogled postavljeni tudi neprecenljivi predmeti, ki so jih člani PD Kranj uporabljali na svojih odpravah in pri planinskih aktivnostih.

Ob tem so bili v vseh naših planinskih postojankah (Ledine, Krvavec, Kališče) in na sedežu društva od na voljo posebni žigi, katerih odtise ste lahko zbirali na evidenčnem kartončku, izdelanem posebej za 120. obletnico društva.

Ob tem vabilu si lahko pogledate še program, ki je potekal do konca leta. Več informacij o posameznih dogodkih je bilo objavljenih na naši spletni strani:

https://www.pdkranj.si/2019/05/06/nocni-pohod-na-jamnik-razgled-z-gorenjskega-balkona-ob-polni-luni/#more-2632

Nov program 120 let_page-0001