120 let PD Kranj

Planinsko društvo Kranj v letošnjem letu praznuje častitljivo 120. obletnico svojega delovanja. V okviru tega obeležja bomo do konca leta organizirali več dogodkov.

Na dan, ko je bila uradno ustanovljena Kranjska podružnica Slovenskega planinskega društva (danes PD Kranj), to je 12. julija, bodo v znak obletnice pred Bežkovo vilo v Kranju izobešene zastave in postavljena bosta dva panoja.

Od 12. julija do 31. avgusta 2019 bo v vitrinah v pritličju Mestne knjižnice Kranj na ogled razstava z naslovom »OD PREŠERNOVE KOČE PREKO EVERESTA ZA PRIHODNOST KRANJSKEGA PLANINSTVA«. Z razstavo želimo na kratko kronološko predstaviti najpomembnejše mejnike v zgodovini PD Kranj, ki so zaznamovali slovensko planinstvo in ga umestili na svetovni planinski zemljevid. Poleg zgodovinskih fotografij bodo na ogled postavljeni tudi neprecenljivi predmeti, ki so jih člani PD Kranj uporabljali na svojih odpravah in pri planinskih aktivnostih.

Ob tem bodo v vseh naših planinskih postojankah (Ledine, Krvavec, Kališče) in na sedežu društva od petka, 12. 7. 2019, naprej na voljo posebni žigi, katerih odtise boste lahko zbirali na evidenčnem kartončku, izdelanem posebej za 120. obletnico društva.

Prijazno vas vabimo, da si ogledate razstavo, se sprehodite po zanimivi kronološki poti po Kranju (od avgusta naprej) in se udeležite ostalih naših organiziranih pohodov.

Ob tem vabilu si lahko pogledate še naš program do konca leta in vabilo za nočni pohod na Jamnik, ki bo v torek, 16. 7. 2019. Več informacij o posameznih dogodkih bo objavljenih na naši spletni strani:

https://www.pdkranj.si/2019/05/06/nocni-pohod-na-jamnik-razgled-z-gorenjskega-balkona-ob-polni-luni/#more-2632

Nov program 120 let_page-0001