Alpinistični dnevnik Nejca Zaplotnika

15. aprila 2022, na (bi bil) Nejčev 70. rojstni dan je izšla …

… knjižna izdaja alpinističnega dnevnika karizmatičnega kranjskega alpinista, Jerneja – Nejca Zaplotnika. Osebni dnevnik je začel pisati že v srednji šoli, praktično na začetku svoje alpinistične poti. Med letoma 1969 in 1971 je vanj slikovito, iskreno in doživeto zapisoval vzpone in dogodivščine. V svojem značilnem pisateljskem slogu da bralcu vpogled v njegovo neizmerno ljubezen do gora, osebne svobode in precejšnje ambicioznosti pri zastavljanju ciljev v lastnem življenju. Dnevnik je poln hudomušnih prigod s soplezalci, citatov znanih alpinistov, ki so mu bili pri srcu, vsebuje tudi ilustracije legendarnega Jožeta Trobca in do sedaj še neobjavljene fotografije. Nejčev dnevnik bo zagotovo zanimal vsakogar, ki ima rad planinstvo, alpinizem, gore ali pa je prebral njegovo večno aktualno knjigo Pot.

Dnevnik je v samozaložbi PD Kranj luč sveta ugledal točno na dan, ko bi Nejc praznoval 70. rojstni dan, t.j. 15. aprila 2022.

Cena ene knjige je 19,90 EUR.
Poštnina za eno knjigo 3,90 EUR, za dve knjigi ali več pa 6 EUR.

Sredstva, zbrana s prodajo knjige, bodo namenjena Odseku Nejca Zaplotnika za ljudi različnih zmožnosti, ki bo z njimi omogočil organizacijo tur, druženj, tečajev ipd. za ljudi, ki bi zaradi svojega hendikepa drugače težje hodili v gore.

Naročilo knjige prek spleta:

https://prodaja.pdkranj.si/

Ob oddaji spletnega naročila na svoj e-naslov prejmete podatke za plačilo na TRR. Za plačilo uporabite spletno ali mobilno banko. Ko plačilo prejmemo vam knjigo pošljemo po pošti na izbran naslov.

Za pomoč pri spletnem naročilu in vsa druga vprašanja v zvezi s prodajo smo vam na voljo na e-naslovu prodaja@pdkranj.si.

Knjigo je možno kupiti tudi na sedežu društva, in sicer v času uradnih ur. To je aktualno predvsem za plačilo po povzetju ali za osebni prevzem.

Kombinacija spletnega naročila in plačila po povzetju / osebnega prevzema žal ni možna.

O Dnevniku iz medijev (novo dodane objave so odebeljene):

O Nejcu: