O društvu

Planinstvo velja pri nas za najštevilčnejšo organizirano prostočasno dejavnost, Planinska zveza pa za eno najpomembnejših nevladnih organizacij. V to vlogo je ne postavlja le številčnost članov, ampak tudi njen velik prispevek k ohranjanju in razvoju slovenske kulture, okolja, prostovoljstva in športa, s tem pa tudi narodne zavesti.

S preko tisoč člani je Planinsko društvo Kranj eno največjih planinskih društev v Sloveniji. Povezuje velik del ljubiteljev gora na območju Kranja in okolice ter ima častitljivo, več kot 115-letno tradicijo. Naše dejavnosti so dobro organizirane v okviru različnih odsekov: Alpinističnega odseka, Mladinskega odseka, Odseka markacistov, Turno-kolesarskega odseka, Odseka s posebnimi potrebami in Vodniškega odseka. Tesno sodelujemo z Društvom gorske reševalne službe Kranj, ki je pred leti delovalo v okviru našega društva, ter s sosednjimi planinskimi društvi in ostalimi sorodnimi organizacijami. Poleg sedeža društva, Bežkove vile v Kranju, skrbimo za tri planinske postojanke: Planinski dom na Kališču, Kranjsko kočo na Ledinah in Planinski dom na Gospincu – Rozko.

Vabljeni, da nas obiščete na sedežu društva v Kranju, kjer vam bomo prijazno svetovali glede obiskovanja gora, vam predstavili naše dejavnosti, ponudili osnovno planinsko literaturo in vas na vašo željo tudi včlanili v naše društvo, s tem pa boste postali član Planinske zveze Slovenije in boste deležni številnih ugodnosti in kvalitetnega zavarovanja za primer reševanja v gorah.

Naslov:
Koroška cesta 27
4000 Kranj

Uradne ure:
ponedeljek: od 9. do 14. ure
sreda: od 13. do 18. ure

Za dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki: 031 309 600 (v času uradnih ur) in na e-naslovu: pdkranj@pzs.si

PZS članarino lahko uredite tudi na daljavo, prek spletne strani PZS: https://clanarina.pzs.si

Ostali podatki:
matična številka: 5162335000
davčna številka: SI87238136
TRR: IBAN SI56 6100 0000 7192 218 (DH d.d) – NOVO

Prenovljena Pravila Planinskega društva Kranj, sprejeta na občnem zboru 2013.