Pohod na Jamnik ob polni luni 28.10.2023

Odsek Nejca Zaplotnika vabi vse planince na nočni pohod na Jamnik ob polni luni.

Fotografija: Visit Kranj

V soboto, 28. oktobra 2023, vas ob 18. uri vabimo na nočni pohod na Jamnik ob polni luni.

Zbor: ob 17.45 pri gostilni “Na Razpokah” v Nemiljah. Od tu se bomo skupaj odpravili po planinski poti do Jamnika.

Parkiranje: urejeno bo parkirišče v Nemiljah.

Startnina: 5€/ osebo Vključuje vodenje, topli napitek in prigrizek ter fotografijo na vrhu.

Zaradi lažje organizacije dogodka so zaželene predprijave.

Jamnik je ena najosupljivejših in najbolj fotografiranih razglednih točk, ne le na Kranjskem, ampak kar v vsej Sloveniji. Z vrha ponuja slikovit razgled na Škofjeloško hribovje, Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe. Še posebej živahno je na Jamniku ob polni luni, ki je poseben izziv za mojstre fotografije in občudovalce lepega.

Pohod organizirajo KS Podblica, Zavod za turizem in Kulturo Kranj ter Planinsko društvo Kranj – Odsek Nejca Zaplotnika.

Na PD Kranj si že od nekdaj prizadevajo, da bi planinstvo in gorništvo približali vsakomur in vsem. Nekateri gora ne vidijo, nekateri jih ne slišijo, nekateri jih brez pomoči ne zmorejo prehoditi, vsi pa jih enako občutijo in nosijo v svojem srcu. Njihova želja je, da bi v odseku Nejca Zaplotnika sledili sanjam vsem, ki si gore želijo čutiti na svoj, drugačen način. V odsek Nejca Zaplotnika vabijo vse, ki bi se radi le podružili, kot tudi tiste, ki bi želeli s svojim znanjem pomagati in sodelovati pri izvedbi aktivnosti.

Za pohod svetujemo primerna planinska oblačila in obutev ter opremo za nočni pohod (naglavno svetilko, pohodne palice, rezervna oblačila). Pot je primerna za vse starostne skupine, kljub temu pa je potrebna ustrezna telesna pripravljenost. Predviden čas vzpona je ena ura. Vsak udeleženec se pohoda udeleži na lastno odgovornost.

V primeru slabega vremena bo pohod prestavljen na naslednjo polno luno, 26. novembra.

Vljudno vabljeni na nočno doživetje!

https://rezervacije.visitkranj.com/sl/experience/detail/nocni-pohod-na-jamnik/

Program

Datum: 28.10. 2023 ob 18.00

Jamnik je ena najosupljivejših in najbolj fotografiranih razglednih točk, ne le na Kranjskem, ampak kar v vsej Sloveniji. Z vrha ponuja slikovit razgled na Škofjeloško hribovje, Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe. Še posebej živahno je na Jamniku ob polni luni, ki je poseben izziv za mojstre fotografije in občudovalce lepega.

Zbor je pri gostilni “Na Razpokah” v Nemiljah ob 17.45 uri, od koder se bomo skupaj, predvidoma ob 18.00, odpravili po planinski poti do Jamnika. Pot je primerna za vse starostne skupine. Za parkiranje bo poskrbljeno v Nemiljah.

Startnina 5€ na dan dogodka vključuje vodenje, topli napitek in prigrizek. Vsak udeleženec se pohoda udeleži na lastno odgovornost.

Pohod organizira KS Podblica in Zavod za turizem in Kulturo Kranj. Vljudno vabljeni na nočno doživetje!

 Pričetek: Nemilje 9, 4000 Kranj • Prikaži na zemljevidu

Zbor je pri gostilni “Na Razpokah” v Nemiljah ob 17. 45 uri, od koder se bomo skupaj, predvidoma ob 18.00 odpravili po planinski poti do Jamnika.

Prevoz

Za prevoz morate poskrbeti sami.

Nivo težavnosti

Srednje lahko (Potniki naj imajo zmerno fizično pripravljenost)

Dodatne informacije

Udeležencem pohoda svetujemo primerna planinska oblačila in obutev ter opremo za nočni pohod (naglavno svetilko, pohodne palice, rezervna oblačila).

Kaj je vključeno:
  • Vodenje

V ceno je vključeno vodenje, topli napitek in prigrizek.