Šola za turne kolesarje

Seminar tehnike vožnje – Krvavec 2022

Kdaj: sobota, 18. 6. 2022 ob 7:30
Zbor: spodnja postaja kabinske žičnice pod Krvavcem
Vabi: Samo B.

Gorski kolesarji, pozor!

Spet bo priložnost za učenje najbolj uporabnih tehnik vožnje z vašim konjičkom, da se boste lahko vzpeli še višje in spuščali še bolj elegantno. V soboto, 18.6.2022 bomo inštruktorji Turno kolesarskega odseka Kranj ponovno gostili že tradicionalni Seminar tehnike vožnje na Krvavcu!

Kdaj in kje?

Seminar bo potekal v soboto, 18.6.2022, na enem od najbolj priljubljenih slovenskih smučišč, RTC Krvavec.

Kaj bomo počeli?

Kratek povzetek aktivnosti na seminarju:

teoretični del: nastavitve kolesa, osnove drže na kolesu, gibanje po različnih terenih, etika, upoštevanje okolice in drugih deležnikov v naravi,

praktični del: aktivna drža na kolesu med spustom, tehnični vzponi, vaja slaloma in pravilna drža v zavojih, pravilno zaviranje, preskakovanje manjših ovir (bunny hop), vožnja skozi ostre zavoje (front pivot),

spust s Krvavca: bo potekal v več skupinah po progah Muci pod vodstvom inštruktorjev. Spust v dolino je možen tudi po glavni cesti. Če te zanima, kako seminar izgleda v praksi, si poglej reportaže prejšnjih seminarjev.

Komu je namenjen?

Če si gorski kolesar, ki bi se rad naučil, kako pravilno in varno voziti čez ovinke, kako obvoziti/preskočiti ovire, se varno ustavljati na grušču, narediti ‘front pivot’ na zelo zaprtem ovinku, če bi se rad naučil pravilno pripraviti kolo na turo, izbrati pravo turo za svojo kondicijo in nivo znanja … potem se čim prej prijavi, število mest je omejeno.

Kdo te bo učil trikov in veščin?

S tabo bomo Turno kolesarski inštruktorji iz TKO Kranj in ostali mojstri gorsko-kolesarskih veščin.

Prijava in pogoji

Kdaj: sobota, 18.6.2022 (zbor ob 7:30), do približno 18:00. Kje: Krvavec (zbirno mesto: spodnja postaja kabinske žičnice pod Krvavcem)

Kaj: seminar vključuje jutranje predavanje in praktični prikaz vaj, prevoz s kabinsko žičnico, kosilo in organiziran spust z inštruktorji v dolino.

Cena: 70€