Blegoš

Planinsko društvo Kranj vabi v nedeljo 10. maja 2015 na 39. spominsko – rekreativni  pohod na Blegoš. Tura je primerna za planince in tehnično ni zahtevna.

Odhod izpred hotela Creina v nedeljo 10. maja 2015 ob 7.00 uri.

Hoje približno 4,5 ur. Prijavite se lahko v pisarni Planinskega društva Kranj do vključno srede 6. maja 2015 ali na vodniki.pdkranj@gmail.com oziroma do zasedenosti.

 Vljudno vabljeni !

Kdaj: nedelja, 10. maj, 2015, ob 7.00 uri
Kje in kako:  Izpred hotela Creina z malim avtobusom ali z osebnimi avtomobili

 

Opis poti:

 

Mali avtobus nas bo popeljal do lovske koče na Črnem kalu. Od tu bomo sledili markacijam najprej na levo po cesti, nato pa se bomo usmerili na razpotju desno v smeri Blegoša (levo koča na Blegošu in Rupnikova linija) na stezo, ki nas bo pripeljala na razgleden in s travo porasel južni greben Blegoša. Pot nas bo povedla najprej v strnjen gozd in se bo začela postopoma strmeje vzpenjati in nas hitro popeljala iz gozda na vse bolj razgledna pobočja Blegoša. Po omenjeni poti, ki nas bo vodila mimo vojaškega bunkerja, bomo sledili vse do vrha Blegoša (1562 m), ki ga bomo dosegli po nekaj minutah nadaljne hoje.  Nato se bomo spustili do koče  na Blegošu, kjer bo ob 11. uri sklepna prireditev, kjer bosta pohodnike nagovorila predsednik PD društva Gorenja vas  Darko Miklavčič in častni predsednik PD Škofja Loka Jože Stanonik. Kulturni program bodo pripravili Družinski pevski kvartet ŽABARJI, Trio Ržen, mladi planinci OŠ Poljane in Valentin Bogataj. Pri izvedbi prireditve bodo sodelovali  prostovoljci Prostovoljnega gasilskega društva Gorenja vas, Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov iz Ljubljane, ki bodo izvajali meritve krvnega tlaka, člani Jamarskega društva Gorenja vas in Plezalnega društva Cempin iz Poljan. Vpisno mesto bo pri koči na Blegošu. Vpisovanje in potrjevanje izkaznic bo od 8. do 16. ure. Od tu se bomo po Rupnikovi liniji spustili nazaj do Črnega kala. Hoje navzgor bo 2,5 ure in navzdol okoli 2 uri. Blegoš je točka Loške planinske poti.

Povratek najkasneje do 17.00 ure popoldne.

Čas hoje in zahtevnost ture: 4,50 ure  ur zmerne hoje

lahka

Potrebna oprema: planinska, vremenu primerna, priporočamo pohodne palice

Hrana in pijača iz nahrbtnika ali pri koči

Vodnika: Staša Merlak, Matjaž Sušnik
Cena:  14 EUR
Prijave, vplačila in dodatne informacije: Prijave z vplačilom sprejema pisarna Planinskega društva Kranj na Koroški cesti 27, telefon 04-2367850, in sicer do srede 6. 5. 2015. Prijavo je možno opraviti na dva načina : v pisarni društva v času uradnih ur (ponedeljek, od 10. do 15. ure in sreda, od 14. do 19. ure) ali na TRR društva: SI56610000007192218, sklic: 10-5-2015, namen: Blegoš. Prijave  tudi na vodniki.pdkranj@gmail.com
Rok za prijave: sreda,  6. 5. 2015