Intersportov dan na Krvavcu

Planina Krvavec je znana predvsem kot zimsko-športno središče, zadnja leta pa se vedno bolj uveljavlja tudi poleti. S pohodnimi in kolesarskimi progami ter Poletnim parkom privablja vedno več ljudi, željnih aktivnega življenja na svežem zraku. Zato ste vabljeni, da se nam 21.6.2014 pridružite na Krvavcu, kjer bomo tudi mi v sklopu  Intersportovega dne predstavili del svojih aktivnosti.

Predstavniki Turno-kolesarskega odseka pri Planinskem društvu Kranj bodo predstavili dejavnost, ki se pod okriljem Planinske zveze organizirano razvija šele zadnjih nekaj let. Dejavnost navdušuje in združuje vse tiste, ki v gore s kolesi zahajajo ne le zaradi športnih vzgibov, ampak tudi doživljajskih in ki v gorskem okolju upoštevajo planinsko etiko.

2013-06-30 at 11-07-36

V Planinskem društvu Kranj se zavedajo, da je planinstvo lahko zanimivo tudi za najmlajše. Tako že vrsto let v sodelovanju z okoliškimi osnovnimi šolami organizirajo priljubljene planinske krožke, v zadnjih dveh letih pa z nekaterimi vrtci tudi planinske urice. Na Krvavcu bosta planinski vodnici organizirali kratko orientacijsko pot, ki bo otroke in njihove starše na igriv način popeljala v svet planinstva. Sodelujoči bodo s pomočjo opisa in markacij iskali kontrolne točke, kjer jih bodo pričakala vprašanja, povezana s planinstvom. Otroke, ki bodo prehodili celotno pot, na koncu čaka simbolična nagrada.

2013-07-17 at 18-37-46

Vodeni planinski izleti so tudi v današnjih časih še vedno ena najpogostejših oblik organiziranega zahajanja v gore, kjer je velik poudarek na sproščenem druženju. Planinski vodniki PD Onger Trzin in PD Kranj na Krvavcu pripravljajo planinski pohod iz Tihe doline na Zvoh. Glede na število in telesno pripravljenost udeležencev se lahko cilj tudi prilagodi.

03. arhiv RTC Krvavec

10.00–12.00: predstavitev turnega kolesarstva

10.30: pohod iz Tihe doline na Zvoh

11.00–12.00: planinske urice za otroke