Turno kolesarski odsek Kranj v letu 2013

Tudi v letu 2013 je Turno kolesarski odsek Planinskega društva Kranj upravičil sloves enega najbolj dejavnih tovrstnih odsekov v Sloveniji.

Vodništvo
Usposabljanja za turno kolesarske vodnike se je udeležil Jaroslava Škantarja in ga tudi uspešno opravil. Tako je odsek postal bogatejši za dodatnega vodnika pripravnika, ki bo v prihodnjih letih vodil naše skupne ture in nam pomagal pri ostalih aktivnostih. Na usposabljanju za turno kolesarske vodnike, ki ga vsako leto organizira Komisija za turno kolesarstvo pod okriljem PZS, sta Jure Martinjak in Blaž Šmid sodelovala pri vodenju programa, predvsem pri tečaju tehnike vožnje. Velja tudi omeniti, da sta Tomaž Ovsenik in Blaž Šmid v letu 2013 postala polnopravna turno kolesarska vodnika.

Skupne ture
Poleg številnih individualnih tur smo v letu 2013 organiziral tudi pet skupnih:
• 5. 6. 2013 smo se podali na Svetega Jakoba nad Preddvorom.
• skupaj s člani turno kolesarskega odseka Tržič smo 13. 6. 2013 obiskali Bistriško planino nad Tržičem in to ponoči.
• V naših koncih imamo veliko zanimivih turno kolesarskih ciljev. Tako smo 10. 7. 2013 raziskovali lepote poti pod Storžičem.
• Četrta tura je bila konkretnejša. 17. 7. 2013 se nam je uspelo povzpeti na Golico. Glede na to, da je bila tura organizirana med tednom, je bila udeležba številčna.
• Zadnjo turo smo organizirali 7. 9. 2013. Naš začetni cilj je bil prikolesariti čez Križno goro na Planico. Ker nam je ostalo še dovolj energije, smo jo podaljšali do Jošta.

Seminar tehnike vožnje
Tako kot pretekla leta smo na TKO tudi v letu 2013 organizirali seminar tehnike vožnje. Potekal je 21. 9. 2013 na tradicionalni lokaciji, Krvavcu. Zanimanje je preseglo vsa pričakovanja. Zaradi omejenega števila vodnikov smo morali število udeležencev omejiti na 24.
Vreme nam je služilo, celotna izvedba pa je potekala brez zapletov. Pozitiven odziv udeležencev nas je še dodatno motiviral za delo na področju izobraževanja.

Še več si lahko o naših aktivnostih preberete na naši spletni strani.

Blaž Šmid, načelnik