Pohod na Tisje

V nedeljo, 8. decembra 2013.
Odhod bo z vlakom ob 6.10 z Železniška postaja Kranj.
Vodi: Slava Obradović

Opozorilo: Ker blagajna na Železniški postaji Kranj ob nedeljah ne obratuje, lahko karto(povratno do Litije) kupite kar na vlaku. Zaradi ureditve zavarovanja udeležencev pohoda prosimo za predprijave, do četrtka, 5. decembra, na enega od kontaktov pisarne PD Kranj. Vodenje je brezplačno.

Opis poti: Planinsko društvo Litija organizira letos že 33. pohod na Tisje. Pohod se začne v Litiji pri Plečnikovem spomeniku in poteka po markirani poti do vasi Tisje, kjer je bila 24.12.1941 bitka II. štajerskega bataljona z Nemci. Po proslavi se bomo podali do vasi Velika Kostrevnica, kjer je zaključek pohoda. Od tu je organiziran avtobusni prevoz do Litije. Karto za avtobus kupite na startu v Litiji.

Predvideni čas hoje in zahtevnost izleta: 4 ure, lažji pohod, če so ugodne vremenske razmere. V primeru snega je pohod težji.

Priporočljiva oprema: Planinska, primerna vremenu, dnevnik spominskih pohodov, denar za startnino, malica. (Na Tisju in v Veliki Kostrevnici bo možno kupiti hrano.) Tisje je tudi točka Badjurove krožne poti.

Prijazno vabljeni!