Foto potep – Tečaj osnove fotografije

Planinsko društvo Kranj in

Odsek Nejca Zaplotnika za ljudi različnih zmožnosti

vabita vse planince na

FOTO POTEP – TEČAJ OSNOVE FOTOGRAFIJE

na zlato obarvano Slemenovo špico

v nedeljo 22. oktobra 2023

Ob cca 8.00 se dobimo na parkirišču v Kranju ( točno uro in lokacijo sporočimo vsem prijavljenim par dni pred pohodom )

URA ODHODA: cca 8.00

URA PRIHODA: cca 17.00 (nazaj na parkirišču)

OPIS POHODA: Pot bomo pričeli s parkirišča pred Erjavčevo kočo. Na začetku bomo ob kavi ali čaju v koči na kratko predstavili osnovne pojme fotografije, katere bomo kasneje prakticirali v naravi. Poudarek bo na praktičnem delu med pohodom do Slemenove špice. Po koncu pohoda bom imeli skupno kosilo v koči, kjer bomo na hitro pregledali fotografije ter imeli čas za dodatna vprašanja.

  1. Uvod v fotografijo: Začnemo s temelji fotografije, kot so ISO, čas osvetlitve in zaslonka. Naučili se boste, kako uporabljati svoj fotoaparat in kako upravljati s svetlobo.
  2. Kompozicija: Naučili se boste osnov kompozicije, kot so triki za izgradnjo zanimivih slik in kako uporabljati različne elemente kompozicije, da poudarite svoj pogled.
  3. Svetloba: Seznanili se boste s različnimi vrstami svetlobe, kot so naravna, umazana in umetna svetloba, in kako jih uporabljati za doseganje želenega učinka.
  4. Portretna in pokrajinska fotografija: Naučili se boste osnov , kot so izbira osvetlitve, uporaba različnih objektivov in kako pridobiti naravno izražanje.
  5. Praktični del: Za konec tečaja boste imeli možnost izvesti nekaj praktičnih nalog, ki vas bodo naučili, kako uporabiti znanje, ki ste ga pridobili med tečajem, in kako uporabiti tehnike, ki ste jih spoznali.

S seboj imejte mobilni telefon, kompaktni, brezzrcalni ali DSLR aparat.

ČAS HOJE: 1,5-2h v eno smer

TEŽAVNOST: lahka označena pot

CENA IZLETA: **za člane PD Kranj 35,00 € *za člane drugih planinskih društev 50,00 € *za nečlane 70,00 €

V ceno je zajet tečaj osnove fotografije in malica ( jed na žlico ) ob povratku v kočo.

VODJA IZLETA: Grega Eržen (email: grega.erzen@pdkranj.si)

OBVEZNA OPREMA: Pohodni čevlji ter vremenu primerna večslojna oblačila (rezervna oblačila, kapa/trak, rokavice, ). S seboj vzemite čaj in malico za po poti, okrepčilo bo tudi v povratku v koči .

PRIJAVE: Zaradi organizacije spremstva in morebitnega prevoza prosimo, da udeležbo na izletu potrdite z prijavo v spletnem obrazcu (povezava spodaj).

Prijave zbiramo do ponedeljka , 16. oktobra 2023. Število mest je omejeno! V primeru slabega vremena bo pohod prestavljen.

Povezava do prijave:

https://forms.gle/FSW6P58HCp1THPGi6

V kolikor prijavnica ne bo oddana pravočasno, si pridržujemo pravico, da se pohoda boste mogli udeležiti.