Pohod po Napoleonovi poti (14. januar 2023)

KdajSobota 14. januarja 2023, ob 8.00 uri
KakoS posebnim avobusom z AP Mercator Primskovo
Opis potiPo jutranji vožnji in kavici na Ravbarkomandi se bomo zapeljali preko meje z Italijo v Opčine. Pohod bomo pričeli pri obelisku na Openskem vrhu in se lahkotno sprehodili po Napoleonovi cesti / strada Napoleonica do Marijinega svetišča na Vejni (Monte Grisa). V tem, zimskem času, nam bodo morski aerosoli blagodejno vplivali na dihala, zato si bomo vzeli čas za širitev pljučnih mešičkov. Pot je položna, dolga približno 7 km in ponuja čudovit razgled na morje. Pri Marijinem svetišču nas počaka avtobus in nas zapelje do čudovitega gradu Miramar, ki je bil zgrajen za Ferdinanda Maximiliana. Grad obdaja čudovit vrt po katerem se bomo sprehodili, kdor pa bo želel, si bo, ob plačilu vstopnine, grad tudi ogledal.  
Zahtevnost in trajanjePot ni zahtevna Lahkoten sprehod bo trajal cca 2,30 – 3h.
Priporočljiva opremaVremenu in letnemu času primerna – topla oblačila, rokavice, za primer pršenja dežnik ali lahka pelerina. Ne pozabite osebni dokument , potrjeno planinsko izkaznico in kartico evropskega zdravstvenega zavarovanja ali Coris.  
VodnikiMilan Čelik, Peter Globočnik;
Strošek izletaZa kritje stroškov prevoza se priporoča prostovoljni prispevek v višini 25 EUR.  
Prijave, informacijeDo zasedbe mest na avtobusu pri: Rozaliji Rajgelj, tel. 031392766 ali na e-mail: rozalija.rajgelj@gmail.comMilanu Čeliku, tel. 031418146 ali na e-mail: celik.milan@gmail.com  
OpombePohod bo izveden ob vsakem vremenu, razen v primeru napovedanih obilnih padavin /sneženje. V primeru nepredvidenih razmer, si vodniki pridržujejo pravico do spremembe ciljev ali odpovedi ture.  

Vljudno vabljeni člani PD in PZS!