LISCA – za feratarje in običajne pohodnike, sob. 24. sep.

PD Iskra Kranj vabi tako feratarje kot običajne pohodnike v soboto 24. septembra na Lisco. Podali se bomo na ferato ali pohod v spomin na velikega vodnika PD Iskra Kranj Marjana Ručigaja. Po jutranji vožnji z avtobusom bodo pohodniki izstopili pri vasi Breg in opravili planinski pohod do Tončkovega doma na Lisci, kjer se spet dobimo vsi udeleženci. Feratarji se bodo zapeljali do bližine izhodišča ferate pri Cerju pod Lisco. Ferata je primerna za vse, ki vam gibanje po feratah ne predstavlja težav. Na Lisci nas v primeru lepega dne čakajo čudoviti razgledi od Velebita do Visokih Tur…

Kdaj, kje Sobota, 24. septembra 2022, ob 07.00 uri

Kako S posebnim avtobusom

Opis Tokrat nas bo pot vodila v Posavsko regijo, kjer se bomo podali na ferato ali pohod v spomin na velikega vodnika PD Iskra Kranj Marjana Ručigaja. Marjan je bil neumorni vodja izobraževanja in idej, zato je to majhen poklon njemu. Iz Kranja se bomo zapeljali do Zidanega Mostu in naprej proti Sevnici. Pohodniki bodo izstopili
pri vasi Breg in opravili planinski pohod do Tončkovega doma na Lisci, kjer se dobimo feratarji in pohodniki.
Feratarji se bodo zapeljali do bližine izhodišča ferate pri Cerju pod Lisco. Ferata ni pretežka, saj je večino časa med B/C kategorijo, šele zadnji del je težji (D/E), kateremu pa se je možno izogniti. Na vrhu Lisce nas v primeru lepega dne čakajo čudoviti razgledi od Velebita pa vse do Visokih Tur.
Po počitku pri Tončkovem domu bomo skupaj sestopili do Brega, kjer nas bo čakal avtobus. Vrnitev v Kranj predvidoma v poznopopoldanskih urah.

Zahtevnost, trajanje Ferata je v večini B/C; le zadnji del, kateremu se je možno izogniti, je D/E. Ferata traja do 1 ure in je primerna za tiste, ki ste se že srečali z opremo za ferate in vam gibanje po feratah ne predstavlja težav.
Pohod je primeren za vse, ki imate dovolj planinske kondicije, da pot brez zdravstvenih težav zmorete. Vzpon 2.15h, sestop 2h, 680m viš.razl., skupaj 4.15 ure zložne hoje.

Oprema Dobri planinski čevlji z narebrenim podplatom (!), planinska oprema za sredogorje, primerna letnemu času in razmeram; prva pomoč, hrana in pijača iz nahrbtnika, veljavna planinska izkaznica za 2022; po želji: zložljive pohodne palice.
Obvezna dodatna oprema za feratarje: plezalni pas s samovarovalnim kompletom, 60cm neskončna zanka, vponka z matico, čelada, rokavice.

Vodniki Sebastjan Potočnik, Klemen Ručigaj (ferata), Uroš Prelovšek, Milan Čelik (pohod)

Strošek 20 €

Prijave, informacije

  • Klemen Ručigaj – e-mail klemen.rucigaj@gmail.com ali GSM 051 693 294
  • Sebastjan Potočnik – e-mail sebastjan.potocnik@gmail.com, GSM 031 408 439
  • Uroš Prelovšek, e-mail prelovsek@gmail.com, GSM 040 255 163 (za pohod)
  • Prijave so veljavne s potrdilom vodnika.

Rok prijav do srede 21.09.2022 do 18.00 ure (zaključek uradnih ur v pisarni PD)

Opombe V primeru slabega vremena si vodniki pridržujejo pravico do sprememb, prilagoditve ali odpovedi izleta.

Vljudno vabljeni člani PD in PZS!