Dovška Baba (Karavanke) – čez Brvog

Kdaj, Kje V soboto, 18. junija 2022 ob 05:00 s parkirišča pri Mercatorju na Primskovem
Kako Z 20-sedežnim avtobusom

Opis poti Vožnja na Gorenjsko v smeri Kranjske Gore. V vasi Dovje zapustimo glavno cesto in se po makadamski cesti pričnemo vzpenjati v smeri Kepe in Dovške Babe. Cesti sledimo vse do sotočja potoka Žaklja in Mlince, kjer se prične naš pohodni del izleta. Poti, ki večinoma poteka skozi gozd in je na začetku kar strma, nas vodi mimo koče v Erjavčevem rovtu, dalje do lovske koče na planini Brvog vse do sedla Mlinca. Pot sedaj ni več strma in nas zložno popelje vse do planine Dovška Rožca od koder se nam odprejo prekrasni razgledi na Julijce. Še nekaj vzpona in kmalu smo na vrhu Dovške Babe, kjer pa so razgledi še lepši. Vidimo tudi v Avstrijo, saj se vrh nahaja prav na mejnem grebenu.
Sestopili bomo po smeri pristopa.
Zahtevnost in trajanje Skupaj (daljši postanki niso všteti) okrog 7 ur hoje. Za pristop na vrh je potreben zanesljiv korak in zadosti kondicije, višinska razlika 880m.
Oprema Dobra planinska obutev s čvrstim rebrastim podplatom in obleka za visokogorje, pohodne palice; hrana in zadosti pijače (vročina!) iz nahrbtnika. Zaščita proti vremenskim pojavom. Osebna prva pomoč. Potrebna je potrjena planinska izkaznica za 2022.
Vodnika Klemen Ručigaj, Stanko Dolenšek
Strošek izleta Člani PD Iskra Kranj 25€
Prijave in vplačila Pri vodnikih (prijava je veljavna le s potrdilom vodnika):

  • Klemen Ručigaj, tel. 051 693 294 klemen.rucigaj@gmail.com
  • Stanko Dolenšek, tel. 040 206 164 stanko.dolensek@gmail.com
  • Vplačila v pisarni društva ob sredah med 17. in 18.uro ali na TRR društva.

Rok prijav Do srede, 15. junija oz. do zasedbe mest v avtobusu.
Opombe V primeru nepredvidenih razmer ali slabega vremena si vodnika pridržujeva pravico do spremembe cilja, poteka oziroma odpovedi izleta!Tura bo izvedena le v suhem vremenu.

Vljudno vabljeni!