Vabilo na 45. spominsko-rekreativni pohod na BLEGOŠ

Kdaj:nedelja, 8. maj, 2022, ob 7.00 uri
Kje in kako: Izpred hotela Creina z malim avtobusom ali z osebnimi avtomobili
Opis poti:
Mali avtobus nas bo popeljal do lovske koče na Črnem Kalu. Od tu bomo sledili markacijam najprej na levo po cesti, nato pa se bomo usmerili na razpotju desno v smeri Blegoša (levo koča na Blegošu in Rupnikova linija) na stezo, ki nas bo pripeljala na razgleden in s travo porasel južni greben Blegoša. Pot nas bo povedla najprej v strnjen gozd in se bo začela postopoma strmeje vzpenjati in nas hitro popeljala iz gozda na vse bolj razgledna pobočja Blegoša. Po omenjeni poti, ki nas bo vodila mimo vojaškega bunkerja, bomo sledili vse do vrha Blegoša (1562 m), ki ga bomo dosegli po nekaj minutah nadaljne hoje.  Nato se bomo spustili do koče  na Blegošu, kjer bo ob 11. uri sklepna prireditev. Pri izvedbi prireditve bodo sodelovali  prostovoljci jamarskega društva Gorenja vas, Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov iz Ljubljane, ki bodo izvajali meritve krvnega tlaka in sladkorja. Vpisno mesto bo pri koči na Blegošu. Vpisovanje in potrjevanje izkaznic bo od 8. do 16. ure. Od tu se bomo po Rupnikovi liniji spustili nazaj do Črnega Kala. Hoje navzgor bo 2,5 ure in navzdol okoli 2 uri. Blegoš je točka Loške planinske poti.Povratek najkasneje do 17.00 ure popoldne.
Čas hoje in zahtevnost ture:3,00 ure  ur zmerne hojelahka
Potrebna oprema:planinska, vremenu primerna, priporočamo pohodne paliceHrana in pijača iz nahrbtnika ali pri koči
Vodniki:Staša Merlak
Cena: 14 EUR
Prijave, vplačila in dodatne informacije:Prijave z vplačilom sprejema pisarna Planinskega društva Kranj na Koroški cesti 27, telefon 04-2367850, in sicer do srede 4. 5. 2022. Prijavo je možno opraviti na dva načina : v pisarni društva v času uradnih ur (ponedeljek, od 9. do 14. ure in sreda, od 13. do 18. ure)
Rok za prijave:sreda,  4. 5. 2022

BLEGOŠ – 1562 M
Planinsko društvo Kranj vabi v nedeljo 8. maja 2022 na 45. spominsko – rekreativni  pohod na Blegoš. Tura je primerna za planince in tehnično ni zahtevna.Odhod izpred hotela Creina v nedeljo 8. maja 2022 ob 7.00 uri.Hoje približno 3,00 ure. Prijavite se lahko v pisarni Planinskega društva Kranj do vključno srede 4. maja 2022 oziroma do zasedenosti avtobusa ali z osebnimi avtomobili.
Vljudno vabljeni !