Izola, Strunjan, Fiesa, Piran

Kdaj, kje Sobota, 22. januarja 2022, ob 6.30 uri

Kako S posebnim avtobusom izpred Mercator centra Primskovo v Kranju

Opis poti PD Iskra Kranj vabi na Izlet na v slovensko Istro, na obalo. Prehodili bomo osrednji del, to je cca 1/3 Slovenske obale, od mesta ribičev in delavcev – Izole,  do mesta solinarjev – Pirana. S pohodom bomo pričeli v Izoli, mestu na nekdanjem otoku, ki je danes povezan s kopnim. Pot bomo nadaljevali mimo starega rimskega pristanišča, danes imenovanega Simonov zaliv. Po cesti, kolovozih in uhojenih poteh se bomo povzpeli na vrh Klifa nad Mesečevim zalivom in se mimo Križa spustili do Strunjanskih solin. Prečili bomo soline in se preko Fiese podali v najlepše mesto mediteranske Slovenije – Piran, imenovano tudi mesto soli, kjer nas bo čakal avtobus.  Povratek v Kranj v popoldanskih urah.

Zahtevnost in trajanje Skupaj do 5 ur nezahtevne hoje. Potrebno je nekaj pohodne kondicije. Višinska razlika cca 250 v. m.

Priporočljiva oprema Planinska obutev s čvrstim rebrastim podplatom in topla oblačila, pohodne palice, osebno dokument; hrana in pijača iz nahrbtnika. Zaščita proti vremenskim pojavom. Osebna prva pomoč.

Vodnik Sašo Košnik

Strošek 22 eur pri vsaj 25 prijavah, 30 eur pri vsaj 14 prijavah

Prijave 

* v pisarni društva ob sredah med 17. in 18. uro ali pri vodniku:

* Sašo Košnik – e-mail saso.kosnik@infonet.si ali GSM 041 757 009

* Rozalija Rajgelj  – e-mail rozalija.rajgelj@gmail.com  ali GSM 031 392 766

Rok prijav Do srede, 19.01.2022 ali do zapolnitve razpoložljivih mest.

Opombe V primeru nepredvidenih razmer, si vodniki pridržujejo pravico do spremembe ciljev ali odpovedi ture.

Vljudno vabljeni člani PD in PZS!