Namenitev dela dohodnine

Spoštovani,

zahvaljujemo se vsem članom in simpatizerjem društva, ki so v preteklem letu del dohodnine že donirali Planinskemu društvu Kranj, hkrati pa tudi letos k donaciji vabimo vse dobre ljudi.

V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 lahko davčni zavezanec rezident zahteva, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov in za financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov.

V kolikor se za to ne odločite, 1 % vaše dohodnine roma v proračun Republike Slovenije in ne neprofitnim organizacijam. Vaša donacija dela dohodnine ne vpliva na višino odmerjene dohodnine, donacija je za vas brezplačna.

 

Vsi, ki bi želeli za PD Kranj donirati del dohodnine, jo lahko namenite na 3 načine:

  • NAJENOSTAVNEJŠE: od doma preko pametnega telefona ali računalnika izpolnite spletni obrazec (v polju Donacijo želim nameniti izberite PLANINSKO DRUŠTVO KRANJ 87238136): https://www.olympic.si/podarim
  • elektronsko z digitalnim potrdilom preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki (https://edavki.durs.si/)
  • z izpolnjenim obrazcem: doh_don.i.sl_.pdf osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu.

Več o namenitvi dela dohodnine si lahko preberete na povezavi:
https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

Za donacijo se vam že vnaprej zahvaljujemo, saj boste z njo pripomogli k še obsežnejšemu in kvalitetnejšemu delovanju društva.