ŠPIK HUDE POLICE – sobota 28. avgusta

PD Iskra Kranj v sodelovanju s PD Kranj vabi v Zahodne Julijske Alpe, na Špik Hude police (2.420m). Po jutranji vožnji s potjo pričnemo na pl. Pecol, nato mimo koče “Rifugio di Brazza” in naprej do manjše škrbine, od koder kmalu dosežemo vrh. Vrh ni pretirano prostoren, so pa ob lepem vremenu iz njega lepi razgledi. Zaradi prisotnosti kozorogov si bomo med potjo nadeli čelade …

Odhod z 20-sedežnim avtobusom bo ob 5h s parkirišča pri Mercator centru Primskovo v Kranju.

Skupaj (daljši postanki niso všteti) bo okrog 7 ur hoje. Za pristop na vrh je potreben zanesljiv korak in nekaj kondicije, višinska razlika 910m.

Na turo vzemite čelado (obvezno!), dobro planinsko obutev s čvrstim rebrastim podplatom in obleko za visokogorje, pohodne palice; hrana in pijača iz nahrbtnika. Zaščita proti vremenskim pojavom. Osebna prva pomoč. Nekaj evrov za priboljške med potjo. Osebni dokument (prestop meje), veljavno potrdilo PCT in potrjena planinska izkaznica za 2021.

Informacije, prijave, vplačila:

* Klemen Ručigaj, tel. 051 693 294 klemen.rucigaj@gmail.com

* Nejc Košnik, tel. 031 846 583 kosnikn@gmail.com

* Vplačila v pisarni društva ob sredah med 17. in 18.uro ali na TRR društva.

Opomba: Predpisi (NIJZ) od nas zahtevajo evidentiranje kriterija PCT (Prebolel, Cepljen, Testiran), zato je ob prijavi potrebno vodniku sporočiti, katerega od teh pogojev izpolnjujete. S seboj imejte ustrezno PCT potrdilo, zaščitno masko in priročno razkužilo.

 

Več informacij v priloženem razpisu.

Vljudno vabljeni!