Planinsko-botanični izlet – Mrežce (1.965 m)

Kdaj, kje v soboto, 3. julija 2021 ob 6h00 s parkirišča pri Mercatorju na Primskovem
Kako z 20-sedežnim avtobusom
Opis poti Jutranja vožnja do parkirišča pri pl. Zajavornik, pričetka naše poti. Po prijetni senčni planinski gozdni poti do Blejske koče na Lipanci, kjer bo čas za jutranjo kavo. Od Blejske koče proti Mrežcam nas bodo spremljali vse redkejši macesni in vse širši razgledi, med katerimi izstopa razgled na Triglav. Vzeli si bomo čas za spoznavanje gorskega cvetja, ki je tu v tem času najbolj bujno in pisano. Z nekaj sreče bomo občudovali prelepo cvetlico, ki smo jo v preteklih letih srečali na velikonočnih izletih po južnodalmatinskih otokih. V primeru ugodnih razmer se bomo vračali po deloma krožni poti do Blejske koče in po odmoru do izhodišča, kjer nas bo čakal avtobus. Povratek v Kranj predviden v popoldanskih urah.
Zahtevnost in trajanje Do 2.30 uri vzpona, skupaj 4.30 ure zložne hoje (daljši odmori niso všteti);
700m viš. razlike. Pot ni naporna (dovolj bo časa za fotografiranje, razglede, počitke, …) in ni zahtevna, mestoma je potreben zanesljiv korak.
Oprema Pohodna oprema z dobrimi planinskimi čevlji z vibram podplatom, zaščita proti soncu idr. vremenskim pojavom, fotoaparat (cvetje bomo ‘nabirali’ le s fotoaparatom). Hrana in pijača iz nahrbtnika, možnost tudi v planinski koči. Prva pomoč, veljavna planinska izkaznica.
Vodnika Uroš Prelovšek in Breda Pirc
Strošek izleta 17€ za člane PZS
Informacije, prijave in vplačila * Uroš Prelovšek, tel. 040 255 163, prelovsek@gmail.com
* Breda Pirc, tel. 051 397040 bredapirc@gmail.com
Prispevek lahko poravnate v pisarni PD ob uradnih urah ali na izletu.
Rok prijav Do srede, 30. junija
Opombe Zaradi ukrepov na mejah in še vedno trajajoče korona-situacije smo prilagodili cilj planinsko-botaničnega izleta. Izleta se udeležite le, če ste zdravi. S seboj imejte zaščito za dihala in priročno razkužilo. V primeru neugodnih razmer si vodniki pridržujejo pravico do sprememb ali odpovedi.

Vljudno vabljeni!