Ferate okoli Gardskega jezera, Arco – Italija

Ferate okoli Gardskega jezera, Arco – Italija

1920px-Veduta_di_Arco_015Kdaj: Sobota in nedelja, 27. in 28. oktober 2018; ob 04.00 izpred parkirišča Zlato Polje

Kako: Organiziran prevoz – omejeno število ljudi – 7

Opis poti: Na pot se bomo odpravili v soboto 27.10.2018 ob 4. uri zjutraj. Ta dan imamo pred sabo 450km vožnje kar nanese dobrih 5 ur na poti. Vozili se bomo preko Padske nižine proti Veroni in nato obrnili na sever v smeri Arca.

Arco bo tudi naše izhodišče za ferate. Arco se nahaja ob Gardskem jezeru in v tem letnem času ponuja odlične pogoje za feratanje. Prvi dan se bomo podali v krajše ferate, ki se jih bo kljub temu nabralo za dobrih 6 ur. Obdelali bomo področje Cima Rocce. Utrujeni se bomo vrnili na izhodišče in se odpravili našemu prenočišču naproti. Ferate ne presegajo težavnosti B/C.

Naslednji dan nas čaka dolga ferata Via Dell Amicizia, ki je ocenjena z oceno B/C in bo od nas terjala dobrih 6 ur. Ferata je izredno slikovita in polni lepih vtisov se bomo odpravili na zasluženo pot domov.

Število mest je omejeno! Rok za prijavo je 15.10.2018 – po tem datumu ni več možno Vsi tisti, ki ste zainteresirani, vas prosimo, da na društvo oddate akontacijo 50€.

Vse informiranje bo potekalo po prijavi preko elektronske pošte. Denar se vrača le v primeru pravočasne odjave ali, da si sami najdete zamenjavo!

Zahtevnost:

Prvi dan dobrih 5 ur, drugi dan dobrih 6 ur feratanja.
Ferate ne presegajo feratarske težavnosti B/C (srednja zahtevnost).

Potrebna oprema:

Čelada, samovarovalni komplet, plezalni pas (enodelni ali dvodelni), vponka z matico, neskončni trak 60cm, sončna krema, rokavice, prva pomoč, dobri čevlji z narebranim podplatom, zaščitna kapa proti soncu z zaščito vratu, energijski geli. Dodatno vsi prijavljeni dobijo še seznam opreme na svoj elektronski naslov. S sabo je potrebno imeti osebni dokument!

Vodnika:

Matjaž Sušnik, Mitja Bajželj

Strošek izleta:

80€, posebej se obračuna prenočišče in prevoz, ki ga plačate sami; stroški bodo znani ob prijavi

Informacije, prijave in rok prijav:

Matjaž Sušnik, vodniki.pdkranj@gmail.com; 041-970-364.
Prijave do ponedeljka 15.10.2018 oziroma do zasedenosti prostih mest!

Prijava velja le z plačano akontacijo – brez akontacije ni prijave! Še enkrat poudarjamo da je na voljo samo 7 mest!

Opombe:

V primeru nepredvidenih razmer si vodniki pridržujejo pravico do spremembe ciljev ali odpovedi ture.