Plezalni tabor Bohinj 8.-13.7.2018 – še nekaj prostih mest

Trenerji AO Kranj  v sodelovanju s Planinskim društvom Kranj organiziramo poletni plezalni tabor v Bohinju. K udeležbi vabimo otroke, ki že trenirajo plezanje, pa tudi tiste, ki se za ukvarjanje s plezanjem še niso odločili, jih pa tovrstna oblika gibanja zanima. V plezališčih, ki jih bomo obiskovali, so na voljo smeri primerne tudi za čiste začetnike.

IMG_3192-850x450

PROGRAM TABORA

NEDELJA

Ob 15. uri starši otroke pripeljete v Bohinj, postavimo šotore in si uredimo prostor, kjer bomo stanovali 5 dni. Ogledamo si kamp in kraj, v katerem smo nastanjeni, se dogovorimo o pravilih na taboru in se igramo kakšno spoznavno igro. Ponovimo osnove vrvne tehnike in se pogovorimo o ustreznem obnašanju v plezališčih in skrbi za lastno varnost.

PONEDELJEK

Zjutraj odtečemo nekaj krogov po kampu in opravimo jutranjo telovadbo. Potem pozajtrkujemo in se s kolesi odpeljemo v približno 7 kilometrov oddaljeno plezališče Bellveue. Po plezanju se gremo kopat v jezero. Popoldne se vrnemo v kamp, kjer si skupaj skuhamo kosilo in se do večera igramo različne športne in družabne igre. Po večerji prisluhnemo predavanju o prvi pomoči.

TOREK

Po jutranji telovadbi in zajtrku spet odkolesarimo v plezališče Bellveue, kjer se preizkusimo še v smereh, za katere nam je prejšnji dan zmanjkalo časa.

SREDA

Sreda bo dan plezalnega počitka. Na ta dan bo lahko, kdor bo želel, odšel na rafting. Po reki se bomo spustili od jezera do našega kampa. Kdor na rafting ne bo šel, se bo odpravil na pohod. Popoldne se bomo odpravili na lov za skritim zakladom.

ČETRTEK

Z avtomobili se odpeljemo v plezališče v Bohinjski Beli.  Po vrnitvi v kamp se do večera zabavamo ob športnih igrah in poslikavi majic, ki nas bodo spominjale na tabor.

PETEK

Zjutraj se še zadnjič odpravimo plezat v plezališče Pod skalco in se po plezanju ohladimo v jezeru. Ko se vrnemo v tabor skuhamo kosilo, pospravimo šotore in prtljago ter počakamo starše, ki pridete otroke iskat ob 17. uri.

NASTANITEV

Nastanjeni bomo v kampu Danica v Bohinjski Bistrici. Kamp je lepo urejen in ima dobro opremljene toaletne prostore. Obroke si bomo pripravljali sami, prav tako bomo sami pomivali posodo, skrbeli za urejenost in se tudi na splošno trudili biti čim bolj samostojni in organizirani.

Za varnost, dobro počutje in športno vzdušje bomo skrbeli trenerji, ki imamo večletne izkušnje s športnim plezanjem in usmerjanjem mladine.

OBVEZNA OPREMA

Otroci naj imajo s seboj plezalne čevlje, magnezij vrečko, plastenko za pijačo in plezalni pas. Če kdo pasu nima, jih imamo nekaj na zalogi. Potrebujejo še šotor (vsaj dva otroka na en šotor), spalno vrečo in podlogo za spanje, kolo in čelado, baterijsko svetilko, toaletne potrebščine, kopalke in brisačo, športna oblačila za plezanje, topla oblačila za zvečer, anorak, čevlje primerne za kolesarjenje in hojo v hrib, natikače, različne družabne igre ter enobarvno majico, ki jo lahko poslikajo. S seboj naj imajo tudi osebni dokument in zdravstveno kartico, razno tehnološko opremo pa naj raje pustijo doma.

CENA IN PLAČILO

Osnovna cena tabora je 150 €, doplačilo za rafting pa znaša 20 €. V primeru, da se otrok tabora iz zdravstvenih razlogov ne udeleži, vam denar vrnemo. Na tabor gre otrok lahko, če sta prva dva obroka poravnana do odhoda.

Tabora se lahko udeleži 25 otrok, zato sprejemamo prijave do zapolnitve vseh mest.

Prijave zbiramo na sportnoplezanje@aokranj.com v njej pa obvezno navedite:

  • Ime in priimek otroka
  • Naslov
  • Datum rojstva
  • Telefon
  • Elektronski naslov za sporočanje
  • Morebitne zdravstvene ali druge posebnosti

S svojim podpisom se obvezujete, da vas v primeru, da vaš otrok namerno povzroča probleme in ovira ostale udeležence tabora, lahko pokličemo in da boste otroka prišli iskat v najkrajšem možnem času.

KONTAKT

 Za vsa dodatna pojasnila in informacije smo na voljo na sportnoplezanje@aokranj.com ali na telefonski številki 041/589-198 (Eva).

VEČ NA….