Šola za turne kolesarje

Seminar tehnike vožnje za gorske kolesarje na Krvavcu 2016, TKO Kranj
Seminar tehnike vožnje za gorske kolesarje na Krvavcu 2016, TKO Kranj

V Šolo za turne kolesarje (ŠTK) ste ponovno vabljeni vsi, ki si želite pridobiti in izboljšati znanje osnov turnega kolesarstva. Tako boste še varneje in z večjim veseljem premagovali strmine s svojim gorskim kolesom. Šola je primerna tako za začetnike kot za tiste, ki želite izpopolniti pridobljeno znanje. Letošnja izvedba šole je že peta po vrsti, prav vsako leto pa se potrudimo, da bi za vas pripravili čim bolj pestre vsebine. Predavatelji in vodniki se bomo pri predajanju znanja prilagajali skupini in posamezniku, obenem pa  pazili, da boste deležni vseh planinskih znanj in prvin tehnike vožnje, ki so pomembne tako pri gorskem kolesarstvu kot pri obiskovanju planin na splošno. Poudarek bo na vsebini, ki je uporabna v praksi. Dovolj časa bo namenjenega tudi vašim vprašanjem.

Uvodni sestanek bo v petek, 2. 3. 2018 ob 18:00 v prostorih PD Kranj (Koroška cesta 27, 4000 Kranj – vhod je iz zadnje strani). Sestanek je namenjen podrobni predstavitvi ŠTK ter Turno-kolesarskega odseka na splošno.

Naša srečanja bodo potekala enkrat tedensko ob petkih od 19:00 do 21:00 v prostorih PD Kranj. Začnemo s prvim tednom po uvodnem sestanku. Srečanja bodo vsak teden, razen med prvomajskimi prazniki. Z vsebino šole zaključimo s koncem maja.

Predhoden nakup vse opreme ni pogoj za udeležbo na šoli – preko šole lahko tudi spoznate, če je dejavnost primerna za vas!

Vsebina šole:

Predavanja s poudarkom na praksi:

 1. Oprema turnega kolesarja

 2. Vzdrževanje kolesa doma in na terenu

 3. Prehrana in trening turnega kolesarja

 4. Orientacija

 5. Ohranjanje in varstvo narave ter etika turnega kolesarja

 6. Prva pomoč – teoretično

 7. Osnove in zgodovina planinstva ter turnega kolesarstva

 8. Priprava na turo, vremenoslovje

Delavnice:

 1. Sam svoj mojster pri popravilu kolesa

 2. Prva pomoč – praktično

 3. Celodnevni seminar tehnike vožnje na Krvavcu (vključen v ceno)

Skupne ture:

 1. Uvodna spoznavna tura
 2. Tura na Primorsko
 3. Tura pod Krvavcem
 4. Orientacijska tura
 5. Zaključna tura

+ ostale skupne javne ture v organizaciji TKO Kranj

Predavali vam bodo turno-kolesarski vodniki, člani GRS in strokovnjaki na svojem področju.

Poleg navedenih vsebin, boste seveda vabljeni tudi na ostale vodene ture v okviru odseka in delavnice ter potopisna predavanja, saj je pomemben tudi družabni in spoznavni vidik šole. Ni boljšega, kot imeti dobro družbo na dobri turi!

Višina prijavnine:

 • 110€ mlajši od 15 let, dijaki, študenti, upokojenci (potrebno potrdilo)

 • 140€ ostali ob predprijavi

 • 160€ ostali ob redni prijavi

 

Pogoji za udeležbo na Šoli za turne kolesarje (ŠTK) TKO Kranj:

Vsi udeleženci ŠTK morajo biti obvezno člani PD Kranj. S tem, ko postanejo člani PD Kranj, so tudi zavarovani v primeru nezgode na turi.

Osebe mlajše od 15 let morajo obiskovati ŠTK v spremstvu staršev ali pooblaščenih skrbnikov ali zastopnikov. V tem primeru sta oba polnopravna udeleženca ŠTK, za otroke velja cena 110€, spremljevalec plača polno ceno 140€ v predprijavi ali 160€ od redni prijavi.

Predprijava velja, če:

 • oseba pošlje pisno prijavo na e-mail sola@tkokranj.si do datuma uvodnega sestanka (2. 3. 2018)

 • nakaže akontacijo v višini 70€ na TRR Planinskega društva Kranj do datuma uvodnega sestanka (2. 3. 2018). Podatke o TRR vam pošljemo v potrditvenem e-mailu.

Preostali znesek 70€ predprijavljeni udeleženci plačajo do 31. 3. 2018. Pisna odjava in vračilo akontacije je možno do 9. 3. 2018. Po tem datumu se akontacija ne vrača.

Redna prijava velja:

 • če se oseba prijavi na dan uvodnega sestanka (2. 3. 2018) oz. najkasneje do 9. 3. 2018.  Po 9. 3. 2018 prijava ni več mogoča. Znesek 160€ je potrebno poravnati do 31. 3. 2018.

Zaradi kvalitete izvajanja šole, je maksimalno število tečajnikov omejeno navzgor. V primeru premajhnega števila prijav šola odpade.

Dodatne informacije in prijave na: sola@tkokranj.si ali na 041/255-801 (Samo)