“Golaki special”

Vabimo vas na: »Golaki special«

Golaki_PD

Tokrat se odpravljamo na Trnovski gozd, ki je ena izmed visokih kraških planot v Sloveniji. Najvišje dele te planote predstavljajo Golaki, ki so tudi eden izmed ciljev našega izleta.

Od izhodišča v Predmeji (993 m) se bomo povzpeli na Mali Golak (1495 m), od koder bomo imeli z malo sreče lep razgled na celotne Julijske Alpe ter hribovja, ki se razprostirajo južno od njih. Z Malega Golaka se bomo spustili do Iztokove koče pod Golaki (1260 m) in nato nadaljevali v smeri Velikega Modrasovca (1355 m) ter zavetišča Antona Bavčerja na Čavnu. Od tod nas bo pot vodila nazaj do izhodišča v Predmeji.

Večji del poti je senčen, saj poteka po gozdu. V obeh kočah bo možno tudi kaj pojesti in popiti, vendar kljub vsemu poskrbite za ustrezno količino (predvsem) pijače v nahrbtniku.

Dobimo se v soboto, 8. 7. 2017, ob 6:00 na parkirišču pred Mercatorjevim središčem Primskovo. Povratek bo v poznih popoldanskih urah.

Izhodišče: Predmeja (933 m)

Trajanje ture: 8ur

Zahtevnost ture: Tura je tehnično nezahtevna, vendar je zaradi dolžine ture potrebna primerna kondicijska pripravljenost udeležencev.

Oprema: Hrana in pijača (brezalkoholna), morebitna zdravila (če jih jemljete), zaščita pred soncem ter ostala osebna oprema.

Obutev: nizki ali visoki pohodni čevlji

Vodja (informacije in prijave): Erika Kozamernik, 040-690-773, vodniki.pdkranj@gmail.com

Pomočnik: Matjaž Sušnik

Prevoz: z osebnimi avtomobili (dogovor na zbornem mestu)

OPOMBA: V primeru zelo slabega vremena tura odpade.

Zadnji dan za prijave je četrtek, 6. 7. 2017

Prijava je veljavna ob vplačilu kavcije, ki znaša 5 EUR, na sedežu društva, ali na

TRR: IBAN SI56 6100 0000 7192 218; SKLIC: 8-7-2017; NAMEN: Golaki