Vrh Krnice

20150517-D00_6697

Datum izleta: Sobota, 17.06.2017

Odhod:   Zbor udeležencev je ob 05:00 pred Mercatorjem v Kranju (hipermarket)

Prevoz: Za prevoz poskrbi vsak sam (dogovor na zboru).

Povratek: Povratek v večernih urah

Potrebna oprema:    Oblačila in oprema za visokogorje + rezervna oblačila, čelada(OBVEZNO), plezalni pas, pohodne palice(če jih uporabljate), 2 pomožni vrvici, komplet prve pomoči,  zdravila (če jih jemljete)

Hrana in pijača: Za hrano in pijačo poskrbi vsak udeleženec sam.

Opis: V desnem jugozahodnem delu Loške stene stoji Vrh Krnice, zadnji od vrhov v grebenu visok nad dva tisoč metrov. Bolj kot iz Koritnice pade v oči iz bovške ravni ali Možnice. Velika višinska razlika med vznožjem in vrhom in brezpotni dostop nanj napravijo že tako mogočno goro še bolj nedostopno. Vrh Krnice ni v nobenem primeru lahek, zato pa je toliko bolj priljubljen cilj ljubiteljev brezpotji. Nekateri na njegovem temenu doživljajo vrhunec svojih gorniških doživetij, drugi tam šele začenjajo zanimivo grebensko prečenje, tretjim je nujno zlo, ko se po napornem plezanju v Loški steni na grebenu v strahu sprašujejo, »ma kam pa zdej«.

 

Zahtevnost ture: Do polovice poti lahko brezpotje po gozdu (cca 2h), potem zahtevno brezpotje z plezalnim delom (II) proti vrhu(2h). Potrebna je ustrezna kondicijska pripravljenost in izkušenost udeležencev !!!

 

Rok prijav: do 16.06.2017.

 

Vodja (informacije in prijave): Mitja Bajželj (mitko.bajzelj@gmail.com, 031 343 993)

OPOMBE: V primeru slabega vremena/napovedi tura odpade.