40. spominsko-rekreativni pohod na BLEGOŠ

Planinsko društvo Kranj vabi v nedeljo 8. maja 2016 na 40. spominsko – rekreativni  pohod na Blegoš. Tura je primerna za planince in tehnično ni zahtevna.

2012-01-15 at 10-59-27

Dobimo se 8. 5. 2016 ob 7:00 na parkirišču pred hotelom Creina. Povratek bo v popoldanskih urah.

Izhodišče:  Lovska koča na Kalu

Trajanje ture:   4 ure

Cena izleta: 14 EUR

Obvezna oprema: planinska, vremenu primerna, priporočamo pohodne palice

Hrana in pijača iz nahrbtnika ali pri koči

Vodja / pomočnik: Staša Merlak,Slava Obradovič, Matjaž Sušnik

Prevoz: odvisno od števila udeležencev (sporočeno naknadno)

Prijave se zbirajo do četrtka, 5. 5. 2016. Prijava je veljavna ob vplačilu izleta na sedežu društva, (ponedeljek, od 10. do 15. ure in sreda, od 14. do 19. ure) ali z nakazilom na TRR: IBAN SI56 6100 0000 7192 218 (sklic: Blegos)

Dodatne informacije na e-mail: vodniki.pdkranj@gmail.com

Mali avtobus nas bo popeljal do lovske koče na Črnem kalu. Od tu bomo sledili markacijam najprej na levo po cesti, nato pa se bomo usmerili na razpotju desno v smeri Blegoša (levo koča na Blegošu in Rupnikova linija) na stezo, ki nas bo pripeljala na razgleden in s travo porasel južni greben Blegoša. Pot nas bo povedla najprej v strnjen gozd in se bo začela postopoma strmeje vzpenjati in nas hitro popeljala iz gozda na vse bolj razgledna pobočja Blegoša. Po omenjeni poti, ki nas bo vodila mimo vojaškega bunkerja, bomo sledili vse do vrha Blegoša (1562 m), ki ga bomo dosegli po nekaj minutah nadaljne hoje.  Nato se bomo spustili do koče  na Blegošu, kjer bo ob 11. uri sklepna prireditev, kjer bosta pohodnike nagovorila predsednik PD društva Gorenja vas g. Darko Miklavčič in predsednik Planinske zveze Slovenije g. Bojan Rotovnik. Pri izvedbi prireditve bodo sodelovali  prostovoljci Prostovoljnega gasilskega društva Gorenja vas, Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov iz Ljubljane, ki bodo izvajali meritve krvnega tlaka in sladkorja, člani Jamarskega društva Gorenja vas in Plezalnega društva Cempin iz Poljan. Vpisno mesto bo pri koči na Blegošu. Vpisovanje in potrjevanje izkaznic bo od 8. do 16. ure. Od tu se bomo po Rupnikovi liniji spustili nazaj do Črnega kala. Hoje navzgor bo 2,5 ure in navzdol okoli 2 uri. Blegoš je točka Loške planinske poti. Povratek najkasneje do 17.00 ure popoldne.