Pot skozi Žrelo ponovno odprta!

DSC_1188

Zelo zahtevna planinska pot skozi Žrelo, ki povezuje Češko in Kranjsko kočo in je bila zaprta zaradi skalnih podorov, je po akciji tehnične ekipe Komisije za planinske poti PZS in markacistov PD Kranj prejšnji konec tedna znova odprta. Kranjski markacisti so prav tako popravili jeklenico na izpostavljenem delu pod vrhom Koroške Rinke.

DSC_1219

Zelo zahtevna planinska pot skozi Žrelo, ki povezuje Češko kočo na Spodnjih Ravneh in Kranjsko kočo na Ledinah, je bila zaprta zaradi aktivnih podorov kamenja na in ob poti, zato so planinci v tem času za povezavo od ene do druge koče uporabljali Slovensko ali lovsko pot.

DSC_1206DSC_1212

Od 26. do 29. avgusta 2015 so moči združili markacisti PD Kranj in tehnična ekipa Komisije za planinske koti PZS ter pot obnovili, tako da je pot skozi Žrelo po več letih znova varneje prehodna. Kot so sporočili iz PD Kranj, je pot vzorno urejena, trasa je malce spremenjena in zato nekoliko zahtevnejša, a dobro opremljena z varovali.

DSC_1223
Kranjski markacisti so v preteklih dneh popravili tudi strgano jeklenico pod Koroško Rinko, a poudarjajo, da je pot na razgledni dvatisočak še vedno zelo zahtevna in še na nekaj odsekih potrebna obnove.

Povzeto po objavi na spletni strani Planinske zveze, ki jo je napisala Manca Čujež.