Dolomiti

report_71_03

Datum izleta:            sobota, 29.8. in nedelja 30.8.

Odhod:                       Zbor udeležencev je v soboto, ob 01:00 pred Mercatorjem v Kranju

Prevoz:                        Prevoz bo organiziran. ŠTEVILO PRIJAV JE OMEJENO!!!!

Povratek:                   Povratek  v nedeljo, v večernih urah

Potrebna oprema:    Oblačila in oprema za visokogorje + rezervna oblačila, čelada, samovarovalni sistem, plezalni pas, pomožna vrvica, dodatna vponka z matico, čelna svetilka, prva pomoč, zaščitne rokavice.

Hrana in pijača:       Za hrano in pijačo poskrbi vsak udeleženec sam. Prenočevali bomo v planinski koči, kjer bo tudi možnost nakupa hrane in pijače.

Opis:                          Tokrat se bomo podali v strme stene Dolomitov. Po nočni vožnji se bomo povzpeli na Paternkopfel v Sekstenskih Dolomitih. Od tam bomo nadaljevali na Toblinske stolpe. Seveda pa nam bo pogled uhajal v mogočne stene Treh Cin. Po spustu v dolino nas čaka kratka vožnja do našega prenočišča in hkrati izhodišča za vzpon drugega dne, ko se bomo povzpeli na Monte Cristallo di Mezzo (3154m). Smo povedali, da so tu sestopi skoraj bolj zanimivi kot vzponi? Spremljali nas bodo ostanki 1. svetovne vojne in neverjetno strmi razgledi.

Zahtevnost ture:       ZELO ZAHTEVNE DOLOMITSKE FERATE (težavnosti do C-D) potrebna je ustrezna kondicijska pripravljenost in izkušenost !!!

 

Rok prijav:                 do 25.08.2015, do 17.00ih.

Stroški bodo znani naknadno!

Vodja (informacije in prijave):      

Matjaž Sušnik

vodniki.pdkranj@gmail.com

041 970 364

OPOMBE:                 Prijava velja, ko je vplačana akontacija v višini 50 eur. Akontacijo lahko vplačate na sedežu društva, oziroma po dogovoru z vodnikom. V primeru slabega vremena tura odpade in se akontacija vrne.