LEDINE VAS ŠE VEDNO PRIČAKUJEJO, V DANI SITUACIJI PA VAS TUDI POTREBUJEJO

Kranjska koča na Ledinah_Foto Matjaž Sušnik
Dva tedna sta minila od neprijetnega dogodka, ko je strela s požarom popolnoma uničila našo tovorno žičnico, s katero oskrbujemo Kranjsko kočo na Ledinah.
DSC_0777
Koča je v tem času nemoteno obratovala, predvsem po zaslugi požrtvovalnosti naših članov ter ostalih prijateljev našega društva in Ledin, ki na ramenih prinašajo v Kranjsko kočo vse potrebno. Podobno oskrbovanje načrtujemo preko cele letošnje sezone, zato vse, ki so nam pripravljeni priskočiti na pomoč in v nahrbtniku kadarkoli preko sezone z Jezerskega na Ledine po svojih močeh prinesti nekaj živil ali pijače, prosimo, da nas kontaktirajo na pdkranj@pzs.si ali na 031 309 600 (oskrbnik koče Franci Beguš). Začasni depo pijače in hrane smo uredili na Zgornjem Jezerskem v bližini izhodišča za Ledine, tako da organizacija posamezne nošnje ni zapletena, potrebujete le dobro voljo in pripravljenost nekaj dobrega narediti za planinstvo, PD Kranj in Ledine. Na PD Kranj je zbiranje informacij in ponudb ter načrtovanje obnove žičnice v polnem teku.
 DSC_0707
Načrtujemo jo letos jeseni, po koncu letne sezone. Pri tem že sedaj dobro sodelujemo z različnimi organizacijami, podjetji in posamezniki, ki razumejo neprijetno situacijo in so pripravljeni pomagati.
DSC_0732
Vse tiste, ki imate znanja ali poznanstva, ki bi bila pri obnovi dobrodošla in ste pripravljeni pomagati, pa prosimo, da nas kontaktirate na pdkranj@pzs.si
Zaradi finančne in organizacijske zahtevnosti smo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije oblikovali tudi akcijo, s katero zbiramo prostovoljne prispevke za obnovo žičnice.
Za vse, ki bi pri tem želeli priskočiti na pomoč smo odprli poseben račun. Hvaležni bomo za vse prispevke.
 
TRR: SI56 6100 0000 7192 218
 
Sklic: 23-6-2015
 
Namen: Ledine
 
Kranjska koča na Ledinah bo tako kljub resnosti situacije tudi to sezono odprta in bo nemoteno obratovala. Kaj vse vam ponuja obisk Ledin, si lahko preberete na spletni strani Kranjske koče.
 Ledine06
Vabljeni, da nas obiščete na Ledinah in tudi s svojo prisotnostjo pripomorete k čim prejšnji rešitvi nastale situacije.
Ob takih dogodkih se vedno najlepše pokaže, kako močni smo planinci, ko stopimo skupaj in s skupnimi močmi rešimo še tako zahtevno situacijo. Že zdaj se zahvaljujemo vsem, ki pomagate in še boste pomagali.
Planinski pozdrav in srečno!
PD Kranj,
Tine Marenče