Znamenje ob poti – 2. alpinistični tabor Nejca zaplotnika – prestavljeno na 30. in 31. avgust

Zaradi slabega vremena je tabor prestavljen na 30. in 31. avgust.

Pred enaintridesetimi leti nas je v ledenem plazu pod osemtisočakom Manaslu zapustil legendarni alpinist Nejc Zaplotnik, dobro poznan tudi po knjigi Pot, kjer je med drugim zapisal: ‘Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.’ Nejc je hodil svojo pot, od katere ni odstopal. Le sprašujemo se lahko, kaj vse bi še dosegel v alpinizmu in s kakšnimi teksti bi nas še razveseljeval, če nas ne bi tako zgodaj zapustil. Kljub temu, da ga ni več med nami, se njegova pot nadaljuje, saj s svojimi dejanji, razmišljanjem in  karizmo vedno znova zaznamuje nove in nove generacije slovenskih alpinistov.

Nejcu v spomin bomo ponovno plezali v soboto in nedeljo, 30. in 31. avgusta, v njegovih domačih gorah nad Ledinami. Poleg zanimivih in raznovrstnih alpinističnih ciljev v stenah Dolgega Hrbta, Skute, Štruce, Rink in Velike Babe, je zagotovljena tudi dobra družba, ki jo bomo v soboto zvečer nadgradili z druženjem ob predavanju perspektivnega kranjskega alpinista Janeza Svoljška.

Za vse udeležence tabora bo spanje v Kranjski koči na Ledinah iz petka na soboto in iz sobote na nedeljo brezplačno. Prosimo vas le, da s seboj prinesete spalne vreče in podloge za ležanje za primer prezasedenosti koče.

Vabljeni na Ledine, da skupaj pričaramo pravo alpinistično vzdušje,

vzdušje, ki ga je imel Nejc tako neizmerno rad.

 Dodatne informacije in predhodne prijave večjih skupin na info@aokranj.com.