Zlatorogova transverzala ponosa

Planinski dom na Gospincu in Krvavec vabita

kopitnik2, pohodniki (1 of 1)-7

Na srečanju v okviru Zlatorogove transverzale ponosa 2014, ki bo potekalo v soboto, 7. junija pri Planinskem domu na Gospincu od 9. ure dalje, se bo resnično dogajalo. Tako kot se spodobi, saj se bomo srečali planinci in ostali prijatelji gora, in to na Krvavcu, ki slovi kot dober poligon za številne dejavnosti v naravnem okolju.

08

Planinstvo prepleta veliko različnih dejavnosti in povezuje številne ljudi, ki v gorsko okolje zahajajo zaradi različnih razlogov. Čeprav planinci gore dojemamo različno, je prav, da se  občasno ob različnih priložnostih tudi srečujemo, družimo in tako širimo naše delovanje. Nenazadnje ima planinstvo dolgoletno tradicijo in velja za najštevilčnejšo prostočasno dejavnost pri nas, ki je in bo s svojimi akcijami ter delom na različnih področjih pomembno prispevala k razvoju naše družbe. To planinsko poslanstvo je prepoznala in tudi spodbuja akcija Zlatorogova transverzala ponosa, katere ponosni član je v letošnjem letu s Planinskim domom na Gospincu postalo tudi naše društvo, Planinsko društvo Kranj.

Zlatorogova pohodnika z baloncki

Poleg utečenega programa, ki ga Pivovarna Laško organizira na svojih dogodkih – najrazličnejše družabne igre, katerim skupni imenovalec je aktivno preživljanje prostega časa v naravi – organizatorji pripravljamo tudi številne druge spremljajoče dejavnosti, ki bodo poskrbele, da bo vsak obiskovalec lahko preživel ta dan po svojih željah. Vseskozi nas bo spremljala tudi domača glasba v izvedbi ansambla Toplar.

Deskanje na pesku

Dostop  na Krvavec je možen na več načinov.

– Pravi planinci boste pristopili po planinski poti, ki se začne pri spodnji postaji kabinske žičnice. Dobro označena pot vas bo do Planinskega doma na Gospincu (po domače Rozke) pripeljala v 1 h 30 min do 2 h 30 zmerne hoje.

00

– Krvavec lahko obiščete tudi s kabinsko žičnico, ki v poletnem času vozi vsako polno uro (ob velikem številu obiskovalcev urnik obratovanja tudi prilagodijo). Planinski dom na Gospincu boste zlahka našli, saj se nahaja neposredno ob zgornji postaji. Planinci imamo 20-odstotni popust pri nakupu karte, ki vključuje tudi prevoz s štirisedežnico na samem Krvavcu, zato imejte s seboj planinsko izkaznico.

01. arhiv RTC Krvavec

– Krvavec je dostopen tudi z avtom. Po asfaltirani cesti se lahko do zapornice na planini Jezerca pripeljete brezplačno. Ob plačilu 5 evrov (avtomatsko plačilo s kovanci pri zapornici) pa je možno pot nadaljevati neposredno do doma.

Čeprav Krvavec slovi predvsem kot zimsko središče preživljanja prostega časa, se v zadnjih letih razvija tudi v poletno središče. Poleg bogate gostinske ponudbe dobrega terena za pohodništvo in kolesarjenje, se je v zadnjih letih ponudba nadgradila z lepo urejenim poletnim parkom, ki vključuje: plezalno pustolovski park, plezalni stolp, veliko gugalnico, trampolin, slackline poligon, spust z gorskimi go-kart, gorskimi skiroji in tubami, frizbi golf, lokostrelstvo ter kolesarski park.

08. arhiv RTC Krvavec 07. arhiv RTC Krvavec 06. arhiv RTC Krvavec 04. arhiv RTC Krvavec 05. arhiv RTC Krvavec 02. arhiv RTC Krvavec

V času dogodka bodo vse dejavnosti v okviru poletnega parka še lažje dostopne, saj RTC Krvavec in ostali partnerji za nas pripravljajo posebne popuste in zagotavljajo zadostno število inštruktorjev, ki bodo skrbeli, da bo naše udejstvovanje pri raznoliki zabavi potekalo varno in brezskrbno.

V času dogodka bodo predstavniki PD Kranj neprestano dostopni za pogovor o poslanstvu in dejavnostih planinskih društev. Poleg tega bo poskrbljeno tudi za vse tiste, ki bi planinske dejavnosti želeli spoznati preko filmskih zapisov. V glavnem prostoru Planinskega doma na Gospincu se bodo predvajale najrazličnejše planinske in alpinistične vsebine. Ob 14. uri pa si bomo skupaj z nekaterimi predstavniki ustvarjalne ekipe ogledali igrano-dokumentarni film Sfinga in več krajših filmov, ki predstavljajo, kako je ta zanimiv film, ki je leta 2011 postavil novo prelomnico v snemanju alpinističnih filmov, nastal.

14

Poskrbljeno bo tudi za vse tiste, ki boste bivanje na Krvavcu podaljšali, saj v Planinskem domu na Gospincu pripravljajo ugodne popuste za nočitev in hrano.

03. arhiv RTC Krvavec

Pridružite se nam na zanimivem dogodku in s svojim vpisom v vpisno knjigo prispevajte evro za obnovo planinskih poti.