Aktivno v poletje

Kljub temu, da se v gorah ponekod še najdejo dobre razmere za turno smučanje, že počasi korakamo v poletno sezono, ko nas bodo gore ponovno razveseljevale z raznobarvnim cvetjem in nas varovale pred največjo vročino. Zato le urno v hribe, posamezno ali pa se pridružite najrazličnejšim akcijam v organizaciji našega društva, ki letos praznuje častitljivo 115. obletnico.

Kranjska koča na Ledinah bo prvič letos odprta za vikend med 7. in 8. junijem, od 14. junija dalje pa neprestano. Zaradi severne lege so na območju Ledin še vedno zelo dobre razmere za turno smučanje, zato ste vsi turno-smučarski navdušenci še prav posebej lepo vabljeni, da nas obiščete. Uradna otvoritev poletne sezone v Kranjski koči bo 28. junija, ko bomo s prvim letošnjim koncertom klasične glasbe na strehi koče tradicionalno obeležili tudi obletnico helikopterske nesreče.

Planinski dom na Kališču svoja vrata v poletno sezono odpira v nedeljo, 8. junija, ko organiziramo tradicionalni naravovarstveni dan. Storžiška skupina slovi po izjemno bogatem gorskem cvetju in lepih razgledih, zato bo vodena tura, ki jo organiziramo na ta dan, zagotovo zanimiva in poučna.

Planinski dom na Gospincu, ki v zimskem času gosti predvsem smučarje, v poletnem času postane zanimiva destinacija za planince in ostale navdušence nad aktivnim preživljanjem prostega čas v naravi. Dom je odprt nepretrgoma preko celega leta, 7. junija pa z dogodkom Zlatorogova transverzala ponosa tudi tu uradno odpiramo poletno sezono.