ZLATOROGOVA TRANSVERZALA PONOSA 2014

Pod imenom Zlatorogova transverzala ponosa so v Pivovarni Laško združili sedem družabnih dogodkov na sedmih slovenskih vrhovih. Pet let kasneje praznujejo rojstni dan največjega pohodniškega projekta v Sloveniji, ki je v štirih letih v hribe zvabil že skoraj 30.000 planincev.
cf7bd3ef36
Smeli cilji, ki so si jih zastavili prvo leto akcije, so z vsakim letom obrodili več sadov. Množice planincev, rekreativnih pohodnikov in sprehajalcev, družin, starih in mladih, ljubiteljev slovenskih gorskih zakladov, so se zbirale na Zlatorogovih dogodkih. Plesali so, peli, se zabavali, smučali in sestavljali šotore, skakali v žakljih ter se pomerili še v številnih drugi prisrčnih animacijskih nagradnih igrah.

Vse z dobrim namenom. Za vsak vpis v Zlatorogovo častno vpisno knjigo Pivovarna Laško lokalnemu planinskemu društvu nameni 1EUR.

Z družbeno odgovornostjo projekta nadaljujejo tudi peto, jubilejno leto in Zlatorogova družina, ki šteje že 26 članic – društev in planinskih domov, danes velja najobsežnejšo sredogorsko obhodnico, ki jo podpira tudi Planinska zveza Slovenije.

Letos so za svojo sedmo točko transvezale izbrali našo Kočo na Gospincu, oziroma Rozko.

Tam se dobimo v soboto,  7.6. 2014. Torej, gremo v hribe!