Planinsko društvo Kranj vabi na izlet na Debeli vrh (2390m)

Planisko društvo Kranj vabi na izlet na Debeli vrh (2390m)

Kdaj: 7. september 2013
Odhod: avtobusna postaja nasproti hotela Creina ob 5.00 uri; s kombijem
Opis poti: naš tokratni cilj je Debeli vrh, osrednji vrh in pravi prvak Fužinskih gora. Planina Laz razpreda svoje travnate jezike globoko v njegove boke. Vzpon na vrh je za vsakega planinca mogočno doživetje, nagradi z razgibano hojo, z nekaj plazanja in prelepimi razgledi.

Zapeljali se bomo do planine Blato in od tam preko planine Laz in Lazoviškega prevala v približno petih urah dosegli vrh (čaka nas 1300 višinskih metrov vzpona).
Za smer sestopa bomo izbrali pot, primerno vremenu tistega dne. Če bo vreme lepo in stabilno, bomo pot zaokrožili, da bi spoznali, obiskali še eno ali dve planini, morda celo kakšen vrh ;). A o tem se bomo pogovorili zjutraj pred odhodom.

Pot je primerna za vsakega planinca vajenega hoje po razgibanem svetu in veščega nekaj malega plezanja. Na predvrhu nas namreč čaka sestop preko zoprne škrbine, kjer se bomo po potrebi navezali. Predvsem pa je to svet, primeren za ljubitelje neokrnjene narave in samote.

Predvideni čas hoje: 9 ur zmerne hoje
Potrebna oprema: dobra planinska obutev in obleka primerna vremenu, pohodne palice, zaščita proti soncu. Tekočina in hrana – možno dopolniti med potjo na planinah. 5 m vrvi in pomožna vrvica – vsaj nekaj udeležencev mora imeti opremo za tistih nekaj metrov škrbine.

Vodnik: Tatjana Cvetko
Strošek: 18 eur
Prijave in dodatne informacije: na elektronski naslov tatjana.cvetko@gmail.com

Rok za prijave: do zasedbe razpoložljivih mest. Odpoved udeležbe dva dni pred odhodom.

Vljudno vabljeni!