IVANŠČICA (1.060m)

Na najvišjo goro severne Hrvaške

Kdaj: V soboto 28. maja 2022 ob 5.00 uri
Kako: S posebnim avtobusom z AP pri Mercator Centru Primskovo v Kranju
Opis poti: Vabimo vas na spomladansko planinarjenje po Hrvaškem Zagorju. Po jutranji vožnji z avtobusom, z vmesnim postankom za kavo, pričnemo s hojo v Loborju pri Krapini. Zložen vzpon do pl. koče Majer, kjer bo čas za postanek. Nadaljujemo do Oštrcgrada z ostanki gradu iz 14.stol. in naprej na razgledni vrh Ivanščice (do sem 3.15 ure zložne hoje). Gora je tudi botanično zanimiva. Konec maja tu poleg ivanščic cvetijo tudi orhideje in kranjske lilije. Pri Pasarićevi koči tik pod vrhom bo čas za malico in razglede. Pl. dom je odprt ob vikendih, preskrbljen je s hrano in pijačo (žig). Po daljšem odmoru bomo v primeru dobrih razmer sestopali preko Velikega Konja (839m) proti Prigorcu in Ivancu, kjer nas bo čakal avtobus. Povratek v Kranj v poznopopoldanskih ali zgodnjevečernih urah.
Zahtevnost in trajanje: Skupaj do 6.30 ur nezahtevne zložne hoje (960 m viš. razl). Potrebno je toliko planinske kondicije, da pot brez zdravstvenih težav zmorete.
Oprema: Planinska obutev s čvrstim narebrenim podplatom in obleka primerna vremenu. Nekaj kun za priboljške med potjo. Veljavna planinska izkaznica, osebni dokument (prestop meje), osebna prva pomoč.
Vodnika: Uroš Prelovšek in Klemen Ručigaj
Strošek: 35 eur
Prijave in informacije:
Uroš Prelovšek, e-pošta: prelovsek@gmail.com (tel. 040 255 163);
Klemen Ručigaj, tel. 051 693 294, e-pošta klemen.rucigaj@gmail.com.
Prijava je veljavna s potrdilom vodnika.

Rok prijav: Do srede 25. maja 2022 oz. do zasedbe mest v avtobusu.
Opombe: V primeru nepredvidenih razmer si vodniki pridržujejo pravico do spremembe cilja, poteka, termina ali odpovedi. Upoštevajte veljavne predpise za prestop meje.

Vljudno vabljeni!