BRENNKOGEL (3.018m) – sobota, 4.septembra

PD Iskra Kranj in PD Železniki vabita na tritisočak Brennkogel v Visokih Turah. Po jutranji vožnji do Heiligenbluta (Sveta Kri) in naprej po gorski cesti s hojo pričnemo pri vratcih Hochtor (2.504m). Pot vodi najprej po pobočjih Gr. Margrötzenkogla, nato po grebenu nad jezercem in preko Malega Brennkogla na vrh. Razgledi z vrha so enkratni, posebej na Grossglockner (Veliki Klek, najvišji vrh Avstrije). Po počitku na vrhu bomo del poti sestopali po isti poti, nato pa v primeru ugodnih razmer mimo jezerca in naprej po travnatih pobočjih preko pl. Guttal Alm do ovinka gorske ceste, kjer bomo počakali avtobus …

Odhod z velikim avtobusom bo ob 4h00 s parkirišča pri Mercator centru Primskovo v Kranju.

Pot je srednje zahtevna, za pristop na vrh je potreben zanesljiv korak in nekaj kondicije, da pot brez zdravstvenih težav zmorete. Vzpon 2.45h (640m viš. razl.), sestop na pl. Guttal 3.15h (1.150m viš.razl.), skupaj 6 ur hoje v visokogorskem svetu.

Za turo je potrebna dobra planinska obutev s čvrstim rebrastim podplatom, obleka za visokogorje, zaščita proti vremenskim pojavom; hrana in pijača iz nahrbtnika; osebna prva pomoč. Ne pozabite na osebni dokument, veljavno potrdilo PCT in potrjeno planinsko izkaznico za 2021.

 

Informacije in prijave pri vodnikih:

* na e-mail prelovsek@gmail.com ali na gsm 040 255 163 (Uroš Prelovšek);

* tel. 051 693 294, klemen.rucigaj@gmail.com (Klemen Ručigaj).

Ob prijavi sporočite kontaktni podatek in izpolnjeni kriterij PCT (preveri datum in veljavnost potrdila na dan ture!). Prijava velja le s potrdilom vodnika.

 

Več informacij v priloženem razpisu.

 

Vljudno vabljeni!